kembali bekerja.

Sunday, August 23, 2009

gua taknak kejadian sama berulang lagi

gua baru balik terawih dengan member gua.terawih gua sengaja pergi jauh-jauh.apa barang dekat-dekat.bukan apa,surau kat tempat gua selalu penuh.kejiranan gua memang islamik.minggu pertama memang penuh.minggu kedua potong separuh.minggu ketiga kalau ada 6 saf dah kira banyak.dahla penuh,sat lagi time gua nak khusyuk,budak-budak kecik yang hingus belum kering mulakan agenda diorang.semalam gua ambik langkah drastik.gua interview salah seorang dari budak-budak tu.

gua : adik datang surau ni nak terawih ke?

budak : bukan lah bang.saya datang nak main kejar-kejar dengan kawan-kawan jea.

gua : apasal tak main kejar-kejar depan rumah jea?

budak : apa barang bang.kalau sini best.kalau dah bosan,boleh main baling-baling selipar.

gua : ohh.

budak : jap bang,ada lagi.kat sini nanti boleh main mercun dengan kawan-kawan.

gua : ohh lagi.

budak : abang tanya banyak-banyak ni kenapa?

gua : nak tulis dalam belog.

budak : ohh.haa?

gua blah dengan hati yang agak panas meninggalkan budak tu terpinga-pinga.lagi panas bila budak-budak tu cakap diorang main baling selipar.gua tiba-tiba terkenang selipar asadi gua yang pernah hilang kat surau tu tahun lepas.tapi tak apa.gua dah lama maafkan.tapi yang paling gua tak tahan,part mercun tu.budak tu rilek jea tunjuk mercun-mercun dia kat gua dengan niat nak bagi gua jeles.sedikit pown x tercalit rasa cemburu la weyh!gua rasa kalau budak tu nak jadi pengebom berani mati pown dah cukup dengan mercun-mercun beliau.pakai baju melayu sebab banyak poket boleh isi mercun.tambah pulak pakai cargo pants poket sampai kat lutut kiri kanan.

gua balik rumah tengok adik-adik gua belum tidur.gua tanya,apahal tak tidur lagi?’.‘besok cuti’ jawab diorang serentak.gua tanya mak gua.dia pown cuti.gua kaget.besok gua cuti ke tak?ada kelas ke tak?gua tak nak kejadian lama berulang lagi.

________________________________________________________

kat selipar gua,gua dah tulis,siapa curik dia berdosa’.tengok budak-budak tu berani tak ambik selipar gua lagi kalau gua terawih kat situ.

5 comments:

m.a.i.s.a.r.a.h xoxo said...

hahahaha ade efek ke kat budak even ko tulis camtu kat slipa ko??? hahahaha

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

selipar je weh. chill la. keh3

afiq ohh afiq said...

budak-budak takut dowh kalau kita tulis camtu.. x caya? try..

MAYisabeau said...

kate dah maafkan tapi still ungkit..
haha

afiq ohh afiq said...

asadi ok.. tat sing xpe gak.. kumpul duit sendiri nak beli taw x?

Post a Comment

ish buat susah susah lu orang aje